Gaat het Schap nu toch weer door?

Het lijkt erop dat het Recreatieschap bezig is een andere partij te vinden om het plan van Esbi Bouw toch uit te voeren.Dat laat het tenminste weten op RTVNH. Dat verbaast ons toch heel erg. Veertien ontwikkelaars hebben in 2008  een plan ingediend; alleen Esbi stelde een huizenpark voor. Wat vinden die ervan als ze zomaar gepasseerd worden door een nieuwe partij? Het Schap zou op zijn minst naar de tweede en de derde ontwikkelaar uit de shortlist terug moeten. Maar die bieden geen huizenpark aan en het is maar de vraag of ze er sowieso nog zin in hebben.

Veel belangrijker is dat deze handelswijze volgens ons in strijd is met de Europese en Nederlandse wetgeving voor openbare aanbesteding. Er is een openbare inschrijving geweest op basis van het Programma van Eisen, dat niet van een bungalowpark rept. Nu opnieuw aanbesteden op basis van een plan van Esbi komt neer op het veranderen van de regels tijdens het spel.

Wat er moet gebeuren is een compleet nieuwe aanbesteding waarbij de invulling van het gebied weer compleet open ligt. En dan bij voorkeur met een nieuw Programma van Eisen, gemaakt in een ontwikkelingsproces met alle belanghebbenden, bewoners en natuur- en cultuurorganisaties.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s